Grįžti prie savo šaknų ir senai užmirštų malonumų – atrodė, kad toks buvo populiarėjantis pasaulinis moto. Modernizacijos ir technologinio tobulėjimo kontekste, pakvaišusio gyvenimo rimto išalinti žmonės nusprendė, kad senai pamišti malonumai yra puiki išeitis iš šios alinančios situacijos. Maisto gaminimas yra būtent tai.
Kad maisto gaminimas neabejotinai populiarėja, nepaisant restonarų ir kitų viešųjų maitinimo įstaigų plėtros, aiškiai rodo ir augantis receptų puslapių ir kulinarijos tinklaraščių skaičius internete. Atrodo, kad save realizuoti norintys kulinarai-mėgėjai naudojasi proga ir pristato save pasauliui. Tokios tos interneto galimybės.
Prie to pridėkite koronaviruso sukeltą pandemiją ir iššauktą karantiną, kuris verčia žmones užsidaryti namie bei atėmė iš jų galimybe valgyti viešoje vietoje (visos maitinimo įstaigos paprasčiausiai nedirba), maisto gaminimas namie tapo ne tik atskiru malonumu, bet ir neišvengiamybe.
Bet… Bet jei į šį mixą įdėsime dar viena dominuojančią tendenciją – ekologiškumą ir gamtos puoselėjimą – turėsime labai įdomų darinį. Daug žmonių ieško ne tik kaip gaminti maisto produktus. Jie nori žinoti būtent apie ekologiškų produktų gamybą ir receptūrą. Todėl internetinės paieškos užklausos apie ekologiško maisto gamybą, ekologiškų produktų įsigijimą el. parduotuvėse ir ekologiško maisto receptūrą pastaruoju metu auga sparčiau nei kitos susijusios sritys.